6ος στην Ελλάδα ο Νικόλας Δεληγιάννης του ΣΟΝΦ

Σημαντική επιτυχία σημείωσε ο Νικόλας Δεληγιάννης του ΣΟΝΦ στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, όπου με 6 βαθμούς σε 9 αγώνες κατάλαβε την πανελλήνια θέση! Ο αθλητής του ΣΟΝΦ έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και με δυνατή προσπάθεια, το μαχητικό πνεύμα και την ευρηματικότητα που επέδειξε κατάφερε να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό πρόγραμμα και τις σύνθετες καταστάσεις που αντιμετώπισε.

Σε πρώτο πλάνο ο Ν. Δεληγιάννης στην κρίσιμη παρτίδα του 5ου γύρου

Το 53ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και το 44ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών κάτω των 20 ετών πραγματοποιήθηκαν από 23 έως 29 Αυγούστου 2021 στα Τρίκαλα με συνδιοοργανωτή τη Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων.

Άποψη του αγωνιστικού χώρου

Πρωταθλητής στα αγόρια αναδείχθηκε ο Χρήστος Μαρινάκης του ΑΟ “Κύδων” Χανίων (7,5 β.), με δεύτερο τον Γιάννη Κουβίδη του ΟΦΗ και τρίτο τον Κωνσταντίνο Τσαρσιταλίδη της ΕΣΘ (7 β.) Στα κορίτσια πρώτευσε η Κατερίνα Γκουτζούκη του ΣΠΖ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (7 β) και ακολούθησαν οι Δήμητρα Αλεξανδρή (ΣΑ Συκεών – Νεάπολης) και Μαρία Τσάκωνα (ΕΣΘ) με 6,5 βαθμούς

Αναλυτικά στοιχεία, αποτελέσματα, παρτίδες και στατιστικά από τους αγώνες ΕΔΩ

Πολύ αξιόλογη ήταν και η προσπάθεια και των υπόλοιπων σκακιστών του ΣΟΝΦ, οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνες αυτού του επιπέδου και αποκόμισαν σημαντική αγωνιστική εμπειρία.

Ο ΣΟΝΦ στα Τρίκαλα γιόρτασε και μια άλλη, διαφορετική, επιτυχία: την εισαγωγή της Κωνσταντίνας Ντάλα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, η οποία ανακοινώθηκε την Παρασκευή 27/8, συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση του συλλόγου που θέλει τα παιδιά της ομάδας να εισάγονται στα ΑΕΙ.

Η αποστολή του ΣΟΝΦ

Την 6μελή αποστολή του ΣΟΝΦ στα πρωταθλήματα απάρτισαν οι Νικόλας Δεληγιάννης, Δημήτρης Τσουκαράκης, Αναστάσης Μωυσίδης, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνα Ντάλα και Μυρτώ Σερετάκη.

Στην πολύ καλή, κατά γενική ομολογία, διοργάνωση συμμετείχαν 70 αγόρια και 37 κορίτσια από όλη την Ελλάδα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε και η παράλληλη εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή 27/8 στο μουσείο Τσιτσάνη, όπου μεταξύ άλλων δόθηκε αγώνας σιμουλτανέ από τον κορυφαίο Έλληνα Γκραν-Μέτρ Γιάννη Παπαϊωάννου.

Σκακιστές του ΣΟΝΦ στο σιμουλτανέ του GM Γιάννη Παπαϊωάννου

Οι αγώνες αθλητών του ΣΟΝΦ σε πανελλήνια πρωταθλήματα συνεχίζονται με την συμμετοχή του Παναγιώτη Γιαννόπουλου στο 23ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων κάτω των 10 που γίνεται 30/8 – 5/9 στην Πάτρα.