Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΣΟΝΦ! 

Μεγάλη επιτυχία για τον  ΣΟΝΦ η  πρόκρισή του  στα προημιτελικά του 40ου Ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδας!

Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κέρδισε επάξια τη θέση της στους 8 του  Πανελλήνιου Ομαδικού Κυπέλλου, επικρατώντας 2,5-1,5  της Λ.Π. Φλώρινας.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου που ο ΣΟΝΦ προκρίνεται στους 8 της πανελλήνιας φάσης και μάλιστα σε μία ιδιάζουσα χρονιά, καθώς φέτος είναι και η μόνη αθηναϊκή ομάδα που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για την τελική φάση της διοργάνωσης! 

Στην φάση των 16, που διεξήχθη υβριδικά την Κυριακή 19 Ιουνίου, ο ΣΟΝΦ αντιμετώπισε τον Λ.Π. Φλώρινας. Στην πρώτη σκακιέρα, ο Γιώργος Καλογριδάκης επικράτησε εύκολα του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη, ανοίγοντας το σκορ υπέρ της ομάδας μας. Στη δεύτερη σκακιέρα, ο Θοδωρής Καλογριδάκης, σε μία δύσκολη παρτίδα γεμάτη ανατροπές, κέρδισε τον Οδυσσέα Κεσίδη. Στην τρίτη, ο Νίκος Μπαλάσκας έφερε ισοπαλία με τον Ιλαρίονα Δορφάνη και στην τέταρτη σκακιέρα, ο Νίκος Δεληγιάννης ηττήθηκε από τον Λάζαρο Γυμνόπουλο.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ: https://chess-results.com/tnr649679.aspx?lan=1&art=3

Η φάση των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού θα διεξαχθούν στις 18-19 Αυγούστου 2022 στην Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των ομάδων ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας, ΣΟ Καβάλας, Ευβοϊκή ΕΣ,  “Ιππότης” Ρόδου, ΕΣ Θεσσαλονίκης, ΣΕ Βόλου, ΝΕ Πατρών και ΣΑ Χανίων.

Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας και καλή συνέχεια!