15ο Διεθνές Τουρνουά Παλαιοχώρας: Μαζική συμμετοχή και νέες διακρίσεις για τον ΣΟΝΦ!

«Χάλκινες» οι Ελένη Μπαλάσκα και Μυρτώ Σερετάκη!

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και νέες διακρίσεις για τις σκακίστριες του ΣΟΝΦ ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουλίου το 15ο Διεθνές Τουρνουά Παλαιοχώρας

14 συμμετοχές και 2  τρίτες θέσεις για τον ΣΟΝΦ

Από το ΣΟΝΦ αγωνίστηκαν  14 αθλητές και αθλήτριες και στους δύο ομίλους. Μάλιστα στην τελετή λήξης ο κ Γιάννης Σπυριδάκης, Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων, απένειμε τιμητική πλακέτα στον ΣΟΝΦ για τη πολυπληθέστερη συμμετοχή που έχει υπάρξει από σωματείο!

Ο Πρόεδρος της ΣΑ Χανίων απονέμει τιμητική πλακέτα στον ΣΟΝΦ

Στο αγωνιστικό μέρος ξεχωρίζουν οπωσδήποτε οι επιτυχίες των κοριτσιών μας. Η Ελένη Μπαλάσκα επιβεβαίωσε την φετινή ανοδική της πορεία και βγήκε Τρίτη γυναίκα στον δεύτερο όμιλο με 6 βαθμούς. Δυστυχώς μια απρόσμενη στομαχική διαταραχή τον τελευταίο γύρο δεν επέτρεψε να διεκδικήσει με αξιώσεις μια ακόμη υψηλότερη θέση που άξιζε και μπορούσε να έχει πετύχει.

Η Ελένη Μπαλάσκα
Η Ελένη Μπαλάσκα, 3η γυναίκα
Η Μυρτώ Σερετάκη, ανταπεξήλθε με την μαχητικότητα που τη χαρακτηρίζει σε ένα  απαιτητικό πρόγραμμα και με 5 βαθμούς έφερε ακόμη ένα μετάλλιο στη Νέα Φιλαδέλφεια κατακτώντας το χάλκινο στην κατηγορία των κορασίδων κάτω των 14.

Ακόμη ένα μετάλλιο για τη Νέα Φιλαδέλφεια από τη Μυρτώ Σερετάκη

Ο ισχυρός 1ος όμιλος αποτέλεσε ένα δυνατό τεστ για τους βασικούς παίκτες της ομάδας του ΣΟΝΦ ενώ θετικές εντυπώσεις και πολλές ελπίδες άφησαν οι νεαροί σκακιστές μας που αγωνίστηκαν στον 2ο όμιλο

Το ισχυρότερο Διεθνές Τουρνουά της χρονιάς!

Το Διεθνές Τουρνουά Παλαιοχώρας έχει κατοχυρωθεί ως μία από τις μαζικότερες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις στην Κρήτη και ένα από τα σημαντικότερα Διεθνή Τουρνουά Σκάκι στην χώρα μας.

Η αφίσα της διοργάνωσης

Φέτος, με 292 συμμετοχές από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων 16 Γκρανμέτρ και συνολικά 50 παίκτες με διεθνή τίτλο, αποτέλεσε αναμφίβολα το μεγαλύτερο, αντιπροσωπευτικότερο και ισχυρότερο σκακιστικό διεθνές τουρνουά του καλοκαιριού!

Το 15ο Διεθνές Τουρνουά διοργανώσαν η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΕΟΤ

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στους φιλόξενους και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του Δημοτικού Σχολείου και του Πνευματικού Κέντρου Παλαιοχώρας και διεξήχθησαν σε δύο ομίλους με κριτήριο το διεθνή βαθμό αξιολόγησης των παικτών.

Άποψη μέρους του αγωνιστικού χώρου

Στον πρώτο όμιλο είχαμε τετραπλή (!) ισοβαθμία στην 1η θέση, όπου με 7 βαθμούς τερμάτισαν οι Nikita Meshkovs (Λετονία), Cemil Can Ali Marandi (Τουρκία), Ανδρέας Κελίρης (Ελλάδα) και Vojtech Zwardon (Τσεχία). Στον δεύτερο όμιλο, όπου τον τόνο έδιναν πολλοί ανερχόμενοι νεαροί σκακιστές, πρώτος κατετάγη ο Αθανάσιος Μαυρίδης με 7,5 βαθμούς και ακολούθησαν οι Ιωάννης Κόλιας, Νίκος Κόντος, Schlee Ulrich (Γερμανία), Γιάννης Κουτσουράκης και John Allen (Αγγλία) με 7

Οι πρώτοι νικητές

Ξεχωριστά έπαθλα υπήρχαν για τις ειδικές κατηγορίες των γυναικών, των ηλικιακών κατηγοριών παίδων – κορασίδων, των βετεράνων, ενώ κάθε γύρο βραβεύονταν η καλύτερη παρτίδα. Νόρμες Διεθνούς Μέτρ πέτυχαν οι Παναγιώτης Χριστοδούλου, Χρήστος Αλεξιάδης και o Ρώσος Denis Khairylin

Τα παιδιά της αποστολής του ΣΟΝΦ

Τέλος οι διοργανωτές είχαν προβλέψει όπως κάθε χρόνο μια σειρά παράλληλες εκδηλώσεις που επέτρεψαν σε αγωνιζόμενους και συνοδούς να απολαύσουν όμορφες στιγμές χαλάρωσης αλλά και να έρθουν σε επαφή με τα τραγούδια και τους χορούς της μεγαλονήσου.

Επιστροφή με πολύτιμες εμπειρίες και τρόπαια!

Η αποστολή του ΣΟΝΦ επέστρεψε με έντονες εμπειρίες και περισσότερα έπαθλα στις αποσκευές της αλλά και  με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη διοργάνωση και  την Κρητική φιλοξενία, με την υπόσχεση του χρόνου να επιστρέψουμε δριμύτεροι!

Αναλυτικά αποτελέσματα, βαθμολογίες και στατιστικά ΕΔΩ