Αθλητές του ΣΟΝΦ στο Πρωτάθλημα Στρατιωτικών Σχολών

Δύο αθλητές του ΣΟΝΦ, ο Αναστάσιος και ο Δημήτρης Κλειδαράς αγωνίστηκαν στο Πρωτάθλημα Στρατιωτικών Σχολών που πραγματοποιήθηκε 2-4 Μαϊου 2023, με τις ομάδες της ΣΣΕ και ΣΣΑΣ αντίστοιχα. Και οι δύο τους υπήρξαν στο παρελθόν βασικά στελέχη των νεανικών σκακιέρων του  ΣΟΝΦ με σημαντική συμβολή στα ομαδικά πρωταθλήματα.

Ο Πρόεδρος του ΣΟΝΦ Νίκος Σερετάκης με τους αθλητές του ΣΟΝΦ στους αγώνες

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά, στις  εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που εξασφάλισαν εξαιρετικές συνθήκες φιλοξενίας και αγώνων, και συνδιοργανώθηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.  Συμμετείχαν συνολικά 68 αθλητές και αθλήτριες.

Οι αθλητές του ΣΟΝΦ πραγματοποίησαν μια αξιόλογη εμφάνιση, συγκεντρώνοντας και οι δύο 6 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Ο Αναστάσιος Κλειδαράς έφτασε πολύ κοντά στο  μετάλλιο, καθώς στον 7ο γύρο ήταν στη 2η θέση της κατάταξης. Δυστυχώς στους δύο τελευταίους γύρους ανακόπηκε η πολύ καλή του πορεία και περιορίστηκε στην 10η θέση.

Τους συγχαίρουμε και τους δύο για τη συμμετοχή και την αγωνιστικότητά τους.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε για άλλη μια χρονιά ο Παύλος Δερμιτζάκης της Σχολής Ικάρων.

Για την ομαδική βαθμολογία λαμβάνονταν υπόψη οι αθλητές με τις 3 καλύτερες ατομικές αποδόσεις. Πρώτη βγήκε η Σχολή Ικάρων , ενώ η ομάδα του Αναστάσιου Κλειδαρά (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων) βγήκε 2η και η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων του Δημήτρη Κλειδαρά  κατέλαβε την 4η θέση.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες ΕΔΩ