Χρονολόγιο του Φιλαδελφειώτικου σκακιού και του συλλόγου

1979

Ιδρύεται το Σκακιστικό Τμήμα του ΑΟΝΦ

Ιδρύεται το σκακιστικό τμήμα του ΑΟΝΦ με έφορο και υπεύθυνο τον Χρήστο Χερουβείμ. Η σκακιστική ομάδα του ΑΟΝΦ πρωταγωνίστησε επί χρόνια στη Β εθνική. Είχε πολυάριθμες συμμετοχές σε τελικές φάσεις των ατομικών πρωταθλημάτων ανδρών, νέων, νεανίδων και προεφήβων, δύο συμμετοχές σε προεθνικές ομάδες νέων. Δεκάδες παιδιά και νέοι παρακολουθούσαν εντελώς δωρεάν τα διάφορα προπονητικά του τμήματα

1983

Άνοδος στην Β Εθνική Κατηγορία

Διοργανώνονται για πρώτη φορά οργανωμένες προπονήσεις με τον αείμνηστο Τριαντάφυλλο Σιαπέρα, που άφησαν τη σφραγίδα τους στην μετέπειτα ανάπτυξή του τμήματος.

1984

Η 1η Σκακιστική Ολυμπιάδα στην χώρα

Το σκακιστικό τμήμα διοργανώνει εκδρομή στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει αγώνες της Σκακιστικής Ολυμπιάδας που για πρώτη φορά διοργανώνονταν στην χώρα μας. Από μεριάς του ΔΣ του ΑΟΝΦ την αποστολή συνοδεύει ο αείμνηστος Λάζαρος Αρτοποιάδης που έκτοτε και μέχρι το θάνατό του το 2013 έμεινε σταθερός υποστηρικτής της σκακιστικής ομάδας του ΑΟΝΦ και του ΣΟΝΦ.

Ο ΑΟΝΦ συμμετέχει στην προκριματική φάση του  1ου Πανελλήνιου Εφηβικόυ Διασυλλογικού Πρωταθλήματος

1985

Η νεανική ομάδα πρωταθλήτρια Αττικής

Η νεανική ομάδα αναδείχνεται πρωταθλήτρια Αττικής στο διασυλλογικό πρωτάθλημα νέων.

Ο Νίκος Μπαλάσκας προκρίνεται στην ημιτελική φάση του 17ου ατομικού πρωταθλήματος νέων και στη συνέχεια στους πανελλήνιους τελικούς στην Κάλυμνο όπου κατατάσσεται 8ος.

Με πρωτοβουλία του συλλόγου για πρώτη φορά διεξάγεται διασυλλογικό πρωτάθλημα προεφήβων, που εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο πετυχημένους και αναγνωρισμένους διασυλλογικούς θεσμούς τις δεκαετίες 80-90. “Πατέρας” της ιδέας ο Παναγιώτης Μπαλωμένος.

1987

Η εφηβική ομάδα του ΑΟΝΦ εκ νέου πρωταθλήτρια Αττικής

Η εφηβική ομάδα του ΑΟΝΦ  χρίζεται εκ νέου πρωταθλήτρια Αττικής αφήνοντας πίσω τα φαβορί (Παγκράτι, Καλλιθέα) και συμμετέχει  στην τελική φάση του πανελληνίου διασυλλογικού πρωταθλήματος νέων που πραγματοποιείται στην Ηγουμενίτσα 28-30/12.

Ο ΑΟΝΦ συμμετέχει στο 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γυναικών Αττικής (8/3-5/6)

6/7-12/7 Η Ντίνα Σερετάκη αγωνίζεται στους τελικούς του 10ου πρωταθλήματος νεανίδων όπου καταλαμβάνει την 16η θέση μεταξύ 28

28/7-7/8 Ο Νίκος Σερετάκης προκρίνεται και αγωνίζεται στην τελική φάση του 19ου ατομικού πρωταθλήματος νέων στην Πρέβεζα. Κατατάσσεται 18ος στους 30

1988

Ο Νίκος Σερετάκης στην τελική φάση του ατομικού πρωταθλήματος νέων

Ο Νίκος Σερετάκης προκρίνεται και αγωνίζεται στην τελική φάση του ατομικού πρωταθλήματος νέων  που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Απονέμεται ο τίτλος του Διεθνή Διαιτητή στον Οδυσσέα Βαζελάκη, μετέπειτα πρόεδρο του ΣΟΝΦ.

Η Ευμορφία Κοντιώτη σκοράρει 7/7 με την ομάδα του ΑΟΝΦ στη σκακιέρα της νεανίδας στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Β εθνικής κατηγορίας.

Ο Νίκος Σερετάκης βγαίνει πρώτος στο Σκακιστικό Πρωτάθλημα του Δήμου Αθηναίων, στην κατηγορία των νέων.

1989

Η Ντίνα Σερετάκη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων

Η Ντίνα Σερετάκη κατακτά τη 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων που έγινε στο ΣΕΦ.

1990

Ο Λουκάς Κονιστής στην τελική φάση του Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Προεφήβων

Ο Λουκάς Κονιστής προκρίνεται και αγωνίζεται στην τελική φάση του Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Προεφήβων που πραγματοποιείται στη Δράμα.

2003

Ο ΑΟΝΦ “Άτταλος” ανακοινώνει την διακοπή της λειτουργίας του σκακιστικού τμήματος

Ο ΑΟΝΦ “Άτταλος” αποφασίζει την διακοπή της λειτουργίας του σκακιστικού τμήματος που τότε αγωνιζόταν στην Γ Εθνική. Αμέσως οι παίκτες της ομάδας αναλαμβάνουν πρωτοβουλία  για την ίδρυση του ΣΟΝΦ και στα τέλη της  ίδιας χρονιάς εγκρίνεται το καταστατικό του.

2004

Ο ΣΟΝΦ εγγράφεται στη δύναμη της ΕΣΟ και της ΕΣΣΝΑ

Ο ΣΟΝΦ εγγράφεται στη δύναμη της ΕΣΟ και της ΕΣΣΝΑ και ξεκινά τη δραστηριότητά του σε χώρο που  που παραχώρησε  ο Δήμος στο αθλητικό κέντρο Αγίου Κοσμά, στη συνοικία των Απομάχων.

2005

Ο πρώτος επίσημος αγώνας του ΣΟΝΦ

Στις 16 Γενάρη ο ΣΟΝΦ δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα του απέναντι στην Ένωση Αρμενίων Αθλητών για το Διασυλλογικό Κύπελλο Αττικής και νικά με σκορ 4-0. Την ομάδα του απάρτιζαν οι Λουκάς Κονιστής, Γιώργος Οικονόμου, Γιώργος Σταυρόπουλος και Ευμορφία Κοντιώτη.

Ο αείμνηστος Σπύρος Λοβέρδος δωρίζει στον νεοϊδρυθέντα ΣΟΝΦ  πολύτιμο σκακιστικό και αρχειακό υλικό συμπεριλαμβανόμενων εκδόσεων μεγάλης ιστoρικής σημασίας όπως η πρώτη έκδοση των κανονισμών σκακιού από την ΕΣΟ, τα πρώτα τεύχη του «Σκακιστή» και μια συλλογή παρτίδων του Μπλακμπερν έκδοσης 1899!

2006

1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Νέας Φιλαδέλφεια

Στις  18/2/2006  πραγματοποιείται το  1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Νέας Φιλαδέλφεια με τη συμμετοχή 120 παιδιών, στο χώρο του 1ου Γυμνάσιου – Λύκειου, διοργάνωση που εξελίσσεται σε θεσμό και σε μία από τις πιο μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις στο Δήμο μας.

2007

Ο Γιώργος Χιονάς  στην τελική φάση των Πανελληνίων Ατομικών Πρωταθλημάτων

Ο Γιώργος Χιονάς προκρίνεται στην τελική φάση των Πανελληνίων Ατομικών Πρωταθλημάτων στην κατηγορία κάτω των 10 ετών (25 Ιούνη – 1 Ιουλίου 2007 στην Καλλιθέα Χαλκιδικής). Είναι η πρώτη φορά μετά το 1990 που αθλητής της Νέας Φιλαδέλφειας προκρίνεται στα τελικά των πανελλήνιων νεανικών πρωταθλημάτων στο σκάκι.

Εκδίδεται η τρίμηνη “Σκακιέρα της Φιλαδέλφειας”, μοναδική έκδοση σε επίπεδο συλλόγου αυτή την περίοδο, που δυστυχώς η οικονομική κατάσταση μας ανάγκασε να αναστείλουμε το 2010.

2008

Μεταφερόμαστε στη νέα μας έδρα

Ο ΣΟΝΦ αναδείχνεται ως ένας από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους στην Αττική. Με αγωνιστικές επιτυχίες, σημαντική δουλειά υποδομής και ανάπτυξης, τουρνουά αλλά και πολύπλευρη δραστηριότητα. Διαλέξεις, προβολές ταινιών, σκάκι στο Άλσος, μορφωτικές εκδηλώσεις αποτελούν μόνιμα στοιχεία του προγράμματος και των δραστηριοτήτων του.

Τα αρχικά ολιγάριθμα παιδικά τμήματα μαζικοποιούνται και τα ανοικτά τουρνουά του ΣΟΝΦ, κάθε άνοιξη και φθινόπωρο, γίνονται πλέον θεσμός. Είναι από τις ελάχιστες -αν όχι η μοναδική- διοργάνωση στην Αττική χωρίς παράβολο συμμετοχής.

2009

Ο ΣΟΝΦ διοργανώνει την πανελλήνια τελική φάση του 2ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων

Ο ΣΟΝΦ διοργανώνει, με την συνδρομή του Δήμου,  την πανελλήνια τελική φάση του 2ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων, της κορυφαίας νεανικής ομαδικής διοργάνωσης. Οι αγώνες φιλοξενούνται στο 4ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας και στέφονται από πολύ μεγάλη επιτυχία δείχνοντας τη δυνατότητα του ΣΟΝΦ να αναλαμβάνει διοργανώσεις πανελλαδικής εμβέλειας.

2010

Πρωταθλητές στο ομαδικό πρωτάθλημα Β Εθνικής!

Ο Χρήστος Τσαματσούλης 4ος πανελληνιονίκης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (Ε’ Δημοτικού).
Οι Γιώργος και Θοδωρής Καλογριδάκης συμμετέχουν στα πανελλήνια τελικά ατομικά πρωταθλήματα κάτω των 14 και κάτω των 10, κατατασσόμενοι στη 15η και 11η θέση αντίστοιχα.

Διοργανώνουμε τα Περιφερειακά Σχολικά Πρωταθλήματα Κεντρικού τομέα της Αττικής (ατομικό και ομαδικό) με  (271 συμμετοχές). Αναλαμβάνει την διοργάνωση και το 2011 με τις συμμετοχές να αγγίζουν τα  500 παιδιά!.

Στις  28 Απρίλη 2010  φιλοξενούμε σε μια μοναδική για τα ελληνικά χρονικά εκδήλωση τον GM Nigel Short , πρώην διεκδικητή του παγκόσμιου τίτλου και έναν από τους κορυφαίους σκακιστές παγκοσμίως. Πλήθος κόσμου, δεκάδες φίλοι του σκακιού όλων των ηλικιών γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΠΙΕΔ

2011

Δεύτερη συμμετοχή  του ΣΟΝΦ  στην τελική φάση του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων

Η νεανική ομάδα μας συμμετέχει για δεύτερη φορά  στην τελική φάση του 4ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων στο  Βραχάτι της Κορινθίας 16-18 Δεκέμβρη 2011 κατακτώντας την  7η θέση. Μάλιστα, ακόμα και στον τελευταίο γύρο η ομάδα μας αγωνιζόταν στο 2ο ζευγάρι της κατάταξης διεκδικώντας μετάλλιο!

Ο ΣΟΝΦ αγωνίζεται για πρώτη φορά στον Προκριματικό Όμιλο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Α Εθνικής Κατηγορίας (ΠΟΑ).

6η θέση του Αλέξη Μανάγια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τυφλών και συμμετοχή του στο 7ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τυφλών.

Ο Θοδωρής Καλογριδάκης βγαίνει 2ος στο ατομικό πρωτάθλημα Αττικής <12,  ισοβαθμεί στην 1η-2η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (κατηγορία 6ης Δημοτικού) και πρώτος νικητής στην κατηγορία <12 στο Διεθνές Τουρνουά Παλαιοχώρας.

2012

Ο Γιώργος Καλογριδάκης  με την εθνική ομάδα στην Σκακιστική Ολυμπιάδα <16

Ο Γιώργος Καλογριδάκης αγωνίζεται με την εθνική μας ομάδα στην Σκακιστική Ολυμπιάδα νέων < των 16  όπου η εθνική μας ομάδα βγήκε 6η, ισοβαθμώντας στις θέσεις 4-6 με Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν – χώρες με πολύ ισχυρή σκακιστική παράδοση! Ο σκακιστής του ΣΟΝΦ συγκέντρωσε 5 βαθμούς σε 8 αγώνες πραγματοποιώντας μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, χάνοντας για πολύ λίγο το μετάλλιο στη σκακιέρα του!

Εκπληκτική απόδοση των νεαρών παικτών στον ΠΟΑ. Ο Θοδωρής Καλογριδάκης σημειώνει το απαράμιλλο 9/9 (!), η Ελένη Μπαλάσκα 8,5/9  και “μόνο” 8/9 και 7/8 οι Μαρίνα Φαραντούρη και Γιώργος Καλογριδάκης.

Αργυρό μετάλλιο στην Αττική και 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα <16 για τον Γιώργο Καλογριδάκη (με ισοβαθμία στη 2η θέση). Πολύ αξιόλογη συμμετοχή του  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων <20!

Αργυρό μετάλλιο ο Χρήστος Τσαματσούλης στο πρωτάθλημα αττικής <12 και πρόκριση στην τελική πανελλήνια φάση όπου τερμάτισε 15ος.

Χρυσό μετάλλιο της Μαρίνας Φαραντούρη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (Α Γυμνασίου).

2013

Πρώτη συμμετοχή στην τελική φάση της Α Εθνικής

4η θέση στον ΠΟΑ και πρώτη συμμετοχή στην τελική φάση της Α Εθνικής που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο από 2-7 Ιουλίου 2013. Τον πρώτο πόντο του ΣΟΝΦ στην Α Εθνική σημείωσε ο Γιώργος Καλογριδάκης   επί του Φοίβου Χνάρα στην παρθενική εμφάνιση του ΣΟΝΦ απέναντι στον ΑΟ Κύδων Χανίων στις 2/7/2013.  Η πρώτη ομαδική νίκη του ΣΟΝΦ σημειώθηκε την επόμενη μέρα επί  του ΑΣ Αλικαρνασού με σκόρ 8-2.

2014

Η ομάδα των παμπαίδων (<12) στο final-8 της Αττικής

Η ομάδα των παμπαίδων (<12) προκρίνεται στο final-8 της Αττικής και κατατάσσεται 6η. Πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ της μεγάλης ομαδικής προσπάθειας ο Νίκος Δεληγιάννης, με το εντυπωσιακό σκόρ 8 νίκες σε 8 αγώνες.

Tη χρονιά αυτή χαρακτηρίζει η πληθώρα διοργανώσεων (6 ανοικτά τουρνουά και 9 τουρνουά γρήγορου σκακιού), ενώ νέο ρεκόρ συμμετοχών (178!) σημειώνει το 9ο Σχολικό Πρωτάθλημα Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.
Πραγματοποιούμε την 1η σκακιστική-περιηγητική μας εκδρομή στα βουνά της  Ευρυτανίας.

Ο ΣΟΝΦ συμμετέχει στην πρωτοβουλία για το κύπελλο «Χειμώνας 2014» με σωματεία τα οποία δεν επιθυμούν να γίνεται κατηγοριοποίηση των συλλόγων στις ομαδικές διοργανώσεις με βάση τη δυνατότητα πληρωμής παραβόλου συμμετοχής.

Τη χρονιά αυτή σημειώνεται μια αξιοσημείωτη εξωαγωνιστική επιτυχία. Όλοι οι γεννημένοι το 1996 σκακιστές του ΣΟΝΦ που κατά καιρούς  είχαν επανδρώσει τις ομάδες του, πέρασαν  σε πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας. Πρόκειται για τους οι Νίκος Δημητριάδης (ηλεκτρολόγων μηχανικών ΕΜΠ), Αναστασία Ζυγογιάννη (Ψυχολογία Καποδιστριακό), Λευτέρη Καλαφάτη(ηλεκτρολόγων μηχανικών ΕΜΠ), Γιώργο Καλογριδάκη (ηλεκτρολόγων ΕΜΠ) και Γιάννη Μίντζια (ηλεκτρολόγων μηχανικών ΕΜΠ).

Και ένα παραλίγο παγκόσμιο ρεκόρ: Στις 18 Νοέμβρη 2014 ικατά τη διάρκεια του 8ου Φθινοπωρινού Όπεν έρχονται αντιμέτωποιο μεγαλύτερος και ο νεώτερος παίκτης του τουρνουά: Ο γεννημένος το 1924 κ. Σπύρος Λοβέρδος με τον νεαρό ο σκακιστή του ΣΟΝΦ Θωμά Θανάτη που έχει γεννηθεί το 2006. Τα 82 χρόνια και 9 μήνες που τους χωρίζουν αποτελούν ρεκόρ ηλικιακής διαφοράς μεταξύ αντιπάλων σε αθλητική αναμέτρηση στη χώρα μας!

2015

Δευτεραθλητές ΠΟΑ Αττικής

Δευτεραθλητές στον Προκριματικό Όμιλο Α Εθνικής της Αττικής και δεύτερη συμμετοχή στην Τελική Φάση της  Α Εθνικής κατηγορίας στο Ρίο της Αχαϊας. Ο Θοδωρής Καλογριδάκης ολοκληρώνει το 2015 αήττητος σε όλες ομαδικές διοργανώσεις. Συνολικά παραμένει αήττητος επί 18 συνεχόμενους αγώνες.

3η θέση στο ομαδικό πρωτάθλημα γυναικών Αττικής για τον ΣΟΝΦ, ενώ ςτο Σχολικό Πρωτάθλημα–που συμπληρώνει πλέον 10 χρόνια – έχουμε νέο ρεκόρ με 190 συμμετοχές!

Στα γεγονότα της χρονιάς  η αγωνιστική επανεμφάνιση του Τάκη Ταβλαρίδη, παλιού προέδρου και σκακιστή του ΑΟΝΦ, ο οποίος συμμετέχει στο 7ο Εαρινό Όπεν μετά από απουσία 30 χρόνων από το αγωνιστικό σκάκι.

2016

Φεύγει από τη ζωή ο Σπύρος Λοβέρδος

Το Δεκέμβρη του 2016 φεύγει από τη ζωή ο Σπύρος Λοβέρδος, εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού σκακιού που στάθηκε στο πλευρό του ΣΟΝΦ από την ίδρυση του.

Ο Θοδωρής Καλογριδάκης κατακτά την 1η θέση στην κατηγορία των παίδων <16 στο Διεθνές Τουρνουά της Παλαιοχώρας.

2017

Νέα συμμετοχή στην τελική φάση της Α Εθνικής και ατομικό χρυσό για τον Θοδωρή Καλογριδάκη

Ο Θόδωρής Καλογριδάκης σημειώνει 7 βαθμούς σε 8 αγώνες, λαμβάνει το χρυσό μετάλλιο στη σκακιέρα του (<20) για την απόδοσή του, το 1ο  μετάλλιο του συλλόγου στην Α΄ Εθνική. Την ίδια περίοδο αγωνίζεται στην τελική φάση του πανελλήνιου ατομικού πρωταθλήματος κάτω των 18 ισοβαθμώντας στις θέσεις 4-5.

Η γυναικεία ομάδα του ΣΟΝΦ κερδίζει το αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό πρωτάθλημα Αττικής.

Το 2017 παραιτείται από το ΔΣ ο Οδυσσέας Βαζελάκης, πρόεδρος του ΣΟΝΦ από την ίδρυση του επί  14 χρόνια . Με την απαράμιλλη συμβολή του ο ΣΟΝΦ ανδρώθηκε και έγινε ένας από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής με πανελλαδική αναγνώριση. Όντας πρόεδρος του ΣΟΝΦ διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Αττικής.

2018

Ο Αλέξης Μανάγιας 4ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τυφλών

Ο Αλέξης Μανάγιας καταλαμβάνει την 4η θέση στο πρωτάθλημα τυφλών και μερικώς βλεπόντων.

H Kωνσταντίνα Ντάλα βγαίνει 2η στην Αττική και ο Νικόλας  Δεληγιάννης 4ος στα πρωταθλήματα νέων – νεανίδων <16 στην Αττική  5.

2019

40 χρόνια σκάκι στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από  την ίδρυση του σκακιστικού αγωνιστικού τμήματος στον τότε ΑΟΝΦ. Στο δυναμικό του έχει 75 ενεργούς σκακιστές, 4/17 επίσημους προπονητές του πίνακα της ΓΓΑ, 15 διαιτητές και διατηρεί 9 τμήματα εκμάθησης με 95 παιδιά!

Σε αγωνιστικό επίπεδο είναι μια δύσκολη χρονιά καθώς υποβιβαζόμαστε οριακά  στη Β Εθνική κατηγορία μετά από χρόνια παρουσίας στον Προκριματικό Όμιλο Αττικής της Α Εθνικής κατηγορίας.

Ο Σάββας Χρηστίδης βγαίνει πρώτος στον Β όμιλο του 8ου Διεθνούς Τουρνουά Ανωγείων “Ιδαίον Άντρο”  με 8/9.

2020

126 online τουρνουά εν μέσω πανδημίας!

Μέσα στην πιο σύντομη αγωνιστική περίοδο στην ιστορία μας, είχαμε συμμετοχές σε περίπου 20 ομαδικές και ατομικές διοργανώσεις, ενώ με την έναρξη των περιοριστικών μέτρων επιστρατεύσαμε γρήγορα τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο.

Λειτουργήσαμε διαδικτυακά 6 από τα 9 τμήματα εκμάθησης και διοργανώσαμε συνολικά 126 διαδικτυακά τουρνουά!

2021

Πανελλήνιες διακρίσεις, συμμετοχές στο Πανευρωπαϊκό Νέων, στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνών και την Ολυμπιάδα Τυφλών

Δυναμική επιστροφή στις σκακιέρες για τους αθλητές του ΣΟΝΦ, με πολλές διακρίσεις σε πανελλήνια και Διεθνή Τουρνουά. Ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος που ισοβάθμισε στη 2η-4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα <10 και συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό της κατηγορίας του και ο Νικόλας Δεληγιάννης που βγήκε 6ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα <20 και πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών.

Ο Αλέξης Μανάγιας συμμετέχει για 4η φορά σε Ολυμπιάδα Τυφλών με την Εθνική μας Ομάδα.

2022

Ο ΣΟΝΦ στους 8 του ομαδικού κυπέλλου. Η Μυρτώ Σερετάκη Πρωταθλήτρια Αττικής <14

Χρονιά σημαντικών επιτυχιών το 2022. Ο ΣΟΝΦ για πολύ λίγο χάνει την άνοδο στον ΠΟΑ.

Πραγματοποιεί μια θεαματική εμφάνιση στο Ομαδικό Κύπελλο Ελλάδας, και είναι η μόνη ομάδα της Αττικής που προκρίνεται στην πανελλήνια φάση των 8. Διεκδικεί την πρόκριση στα ημιτελικά αλλά χάνει τελικά από την κυπελλούχο Ευβοική ΕΣ  2,5-1,5. 

Η Μυρτώ Σερετάκη αναδείχνεται πρωταθλήτρια Αττικής στο ατομικό πρωτάθλημα κορασίδων <14 και προκρίνεται στην πανελλήνια τελική φάση και ο Νικόλας Δεληγιάννης βγαίνει 5ος στο 1ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι μπλιτς κωφών.