Στο Δήμο μας το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Κωφών

1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωφών

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Κωφών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Γενάρη.

Τους αγώνες διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών με τη συμμετοχή αθλητών από τα σωματεία Παναθλητικός Όμιλος Κωφών, Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Κωφών Μακεδονίας, Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Κρήτης “Μίνωας” και Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Οι εκπρόσωποι του Αθλητικού Όμιλος Κωφών Βορείου Ελλάδος δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν λόγω ασθενείας. Την οργάνωση, διαιτησία και διεξαγωγή των αγώνων διεκπεραίωσαν με επιτυχία οι διαιτητές μέλη του ΣΟΝΦ Ευμορφία Κοντιώτη και Βασίλης Νικητίδης.

Ο ΣΟΝΦ συγχαίρει για τη συμμετοχή τους τα μέλη του Νικόλα Δεληγιάννη και ιδιαίτερα τον αεικίνητο πρώτο πρόεδρο του κ. Οδυσσέα Βαζελάκη που αγωνίστηκε με νεανικό ενθουσιασμό παρά τα 85 χρόνια του!

Μετά από 6 γύρους τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν ο Νικόλαος Δεληγιάννης του ΠΟΚ, ο Δημήτρης Τζιότζιος του ΑΠΟΚΜ και ο Φώτης Παπαδόπουλος του ΑΣΚΚ Μίνωας (αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες ΕΔΩ).

Στην πολύ όμορφη και πετυχημένη διοργάνωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΟΝΦ Νίκος Σερετάκης και η αντιπρόεδρος Ευμορφία Κοντιώτη, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Κωνσταντίνος Γαργάλης, η Γ’ αντιπρόεδρος Μάρθα Μπάμπη, οι Σύμβουλοι και μέλη της Επιτροπής Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Τάκης Κορδονούρης και Ιωάννης Στουφής, καθώς και ο Ολυμπιονίκης Πάλης Αλέξανδρος Παπαδάτος ως μέλος και εκπρόσωπος των Αθλητών.

Τις απονομές έκαναν ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Γαργάλης, ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Παπαδάτος και η αντιπρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ν. Φιλαδέλφειας Ευμορφία Κοντιώτη, στο πρόσωπο της οποίας βράβευσε η ΕΟΑΚ τον Σκακιστικό Όμιλο Νέας Φιλαδέλφειας, για τη στήριξη και τη βοήθεια του, ώστε να διεξαχθεί το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκάκι Κωφών.

Ευχαριστούμε θερμά την ΕΟΑΚ για τη δυνατότητα που μας έδωσε να φιλοξενήσουμε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Κωφών και ευχόμαστε καλή συνέχεια στη νέα αυτή πανελλήνια διοργάνωση!

Ο ΣΟΝΦ θα συνεχίζει να ενθαρρύνει και να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αθλητισμό των ΑΜΕΑ και ελπίζουμε να έχουμε τη δυνατότητα να υποδεχτούμε και άλλες παρόμοιες διοργανώσεις.