13ο Εαρινό Ανοικτό Τουρνουά   & Εσωτερικό Πρωτάθλημα του ΣΟΝΦ 2024

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ   

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, διοργανώνει το 13ο Εαρινό Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά και Εσωτερικό Πρωτάθλημα του Σ.Ο.Ν.Φ 2024 με Εθνική και Διεθνή Αξιολόγηση. 

Θα διεξαχθεί με επιταχυνόμενο ελβετικό σύστημα 7 γύρων σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, τον Κανονισμό της ΕΣΟ και της FIDE.  

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές/στριες του Σ.Ο.Ν.Φ.

Mπορούν επίσης να συμμετάσχουν σκακιστές/στριες άλλων συλλόγων που έχουν διεθνή ή εθνική αξιολόγηση.

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν ενεργοποιημένο αθλητικό δελτίο Ε.Σ.Ο.

Δεν υπάρχει παράβολο.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος μέχρι τους 36.

Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή συμμετοχή σκακιστή που έχει εγκαταλείψει αδικαιολόγητα τουρνουά στο παρελθόν. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη, με έναρξη την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024, στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας, Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Τρωάδος & Μανδηλαρά), Νέα Φιλαδέλφεια, (μετάβαση με το λεωφορείο αριθμός 619 και Β9, στάση Κομπαρσίτα).

Ώρα  έναρξης  των  αγώνων  ορίζεται  η  6:30 μ.μ. Οι μετέχοντες θα πρέπει μισή ώρα πριν την έναρξη του πρώτου γύρου να είναι παρόντες και να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους.  Όλες οι παρτίδες παίζονται στο χώρο των αγώνων.

1ος   γύρος                Τετάρτη             3 Απριλίου             ώρα 6:30 μμ

2ος   γύρος               Τετάρτη          10 Απριλίου             ώρα 6:30 μμ

3ος    γύρος               Τετάρτη          17 Απριλίου             ώρα 6:30 μμ

4ος   γύρος                Τετάρτη          24 Απριλίου             ώρα 6:30 μμ

5ος   γύρος               Τετάρτη             1 Μαΐου                  ώρα 6:30 μμ

6ος   γύρος                Τετάρτη          15 Μαϊου                  ώρα 6:30 μμ

7ος   γύρος                Τετάρτη          22 Μαΐου                 ώρα 6:30 μμ

Οι αναβολές (για πολύ σοβαρούς λόγους), θα πρέπει να ολοκληρώνονται το αργότερο μέχρι την Κυριακή πριν τον επόμενο γύρο, κατόπιν συμφωνίας των δύο αντιπάλων και με τη σύμφωνη γνώμη του διαιτητή.

Ο Σ.Ο.Ν.Φ.  διατηρεί  το  δικαίωμα  μεταβολής  του  προγράμματος. Οι διοργανωτές μπορεί να επιτρέψουν λήψη φωτογραφιών στη διάρκεια των αγώνων, για λόγους δημοσιότητας. 

Σκακιστής έχει την δυνατότητα να εξαιρεθεί από έναν γύρο, αφού το ζητήσει έγκαιρα από τον διαιτητή και πριν από την κοινοποίηση του επόμενου γύρου. 

Σκακιστής ο οποίος δεν εμφανίζεται σε μία αγωνιστική και δώσει βαθμό χωρίς αγώνα στον αντίπαλό του, θεωρείται ότι αποσύρεται από το τουρνουά.

ΧΡΟΝΟΣ  ΣΚΕΨΗΣ

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, για κάθε σκακιστή, με προστιθέμενο χρόνο 30’’ για κάθε κίνηση, από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης χάνει την παρτίδα.

Μηδενίζεται ο παίκτης που μετά την πάροδο μιας ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων, δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του.

 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ 

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια: 

α)   Το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα, (μόνο αν όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους)

β)   Buchholz

γ)   Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας  και τα κριτήρια άρσης της

 ΕΠΑΘΛΑ

Τα έπαθλα θα είναι:

Α) ΌΠΕΝ:  μετάλλια στους τρεις πρώτους της τελικής κατάταξης,  καθώς και στην πρώτη γυναίκα και στο πρώτο παιδί <16, <12 και <10 εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον τρεις στην κάθε κατηγορία. 

Β) Εσωτερικό πρωτάθλημα ΣΟΝΦ: ο/η πρώτος/η σκακιστής/στρια του ΣΟΝΦ ανακηρύσσεται Πρωταθλητής 2024 και λάβει κύπελλο και μερική κάλυψη των εξόδων  συμμετοχής σε ένα θερινό διεθνές τουρνουά του 2024. Ο 2ος και 3ος θα λάβουν μετάλλια.

Γ)  Ειδικό βραβείο θα λάβει η πιο ωραία παρτίδα. Η υποβολή προτάσεων για το βραβείο ωραιότητας γίνεται από την ολοκλήρωση της παρτίδας μέχρι και την παραμονή του επόμενου γύρου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  –  ΑΡΜΟΔΙΟΙ 

Διευθυντής αγώνων είναι ο Μπαλάσκας Νικόλαος.  

Διαιτητές Αγώνων:

Επικεφαλής Διαιτητής:  Ταμβάκος Παναγιώτης    

Διαιτητής:  Νίκος Σερετάκης

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής

Μέχρι την Δευτέρα 1η Απρίλη συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής