Ο Δημήτρης Κλειδαράς του ΣΟΝΦ 2ος στο Πρωτάθλημα Στρατιωτικών Σχολών

Ο Δημήτρης Κλειδαράς, τριτοετής σπουδαστής της ΣΣΑΣ και αθλητής του ΣΟΝΦ, αναδείχθηκε 2ος νικητής στο Πρωτάθλημα Σκάκι Στρατιωτικών Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά από 23-25 Απριλίου 2024.

Dimitris
Ο Δημήτρης Κλειδαράς

Το, 8ο κατά σειρά, Πρωτάθλημα Στρατιωτικών Σχολών διοργανώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), με τη συνεργασία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) και ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Συμμετείχαν συνολικά 50 σπουδαστές από 10 σχολές που αγωνίστηκαν με ιδιαίτερα μαχητικό πνεύμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κορυφή είχαμε τετραπλή (!) ισοβαθμία με τους Λεωνίδα Βουτσά (Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας), Δημήτρη Κλειδαρά (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων), Χαρίση Γκιόκα (Σχολή Πυροσβεστών) και Θεόδωρο Αθανασόπουλο να συγκεντρώνουν 7 βαθμούς σε 9 αγώνες, και να κατατάσσονται αντίστοιχα 1ος, 2ος, 3ος και 4ος με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας

treis_protoi
Οι τρεις πρώτοι νικητές

Πολύ κοντά στη διάκριση έφτασε άλλος ένας αθλητής του ΣΟΝΦ, ο Αναστάσιος Κλειδαράς, δευτεροετής σπουδαστής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο οποίος όμως έχασε στον τελευταίο γύρο και περιορίστηκε στους 6 βαθμούς κατατασσόμενος 9ος.

Anastasis_Dimitris
Από τον μεταξύ τους αγώνα

Οι δύο αθλητές του ΣΟΝΦ αναμετρήθηκαν στον 7ο Γύρο, όπου ο Αναστάσης Κλειδαράς έχασε από χρόνο μετά από μια έντονη παρτίδα.

Dimitris_oloi
Οι αθλητές μας, η οικογένειά τους και ο πρόεδρος του ΣΟΝΦ

Ο ΣΟΝΦ συγχαίρει τους δύο αθλητές του για την συμμετοχή τους, το αγωνιστικό και αθλητικό πνεύμα τους και συμμερίζεται την περηφάνεια και τη χαρά της οικογένειάς τους για την πρόοδο και την επίδοσή τους στις σπουδές και στο πνευματικό μας άθλημα.

Αναλυτικά στοιχεία και αποτελέσματα στον σύνδεσμό ΕΔΩ

https://chess-results.com/tnr928937.aspx?lan=19&art=1&fed=GRE