ΕπιΜένουμε Σκακιστικά – Έχουμε ήδη φτάσει στα 30 Νεανικά Διαδικτυακά Τουρνουά!

 

Σε μια συνθήκη πρωτόγνωρη και δύσκολη για όλους μας, έχουμε την ανάγκη να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τις δραστηριότητες που αγαπάμε. Ο ΣΟΝΦ, επιστρατεύοντας τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο και την διάθεση για σκάκι,  ξεκίνησε να διοργανώνει τουρνουά μέσω της ιστοσελίδας lichess.org. Με αμείωτη όρεξη, η οποία πηγάζει από την ανταπόκριση σας, και μεγαλύτερη εξοικείωση, συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια.

Με αφετηρία τη θέληση μας να μην χαθεί η επαφή των παιδιών με το σκάκι, οργανώθηκαν τα πρώτα νεανικά τουρνουά για όλους τους μικρούς σκακιστές και σκακίστριες που ήθελαν να εξασκήσουν το μυαλό τους και τις γνώσεις τους.  Μετά από ένα μήνα καθημερινών αγώνων, με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε πως αυτή η προσπάθεια έχει εξελιχθεί σε μια συνήθεια, στην οποία συμμετέχουν αρκετά παιδιά.

Από την μεριά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πρωτίστως όλους τους μικρούς φίλους του σκακιού που με την ανταπόκριση τους έδωσαν πνοή στο όλο εγχείρημα. Ευχαριστούμε, ακόμα, τους γονείς, που, μεταξύ άλλων, φρόντισαν να καλλιεργήσουν στα παιδιά τους αυτή τη νέα συνήθεια, αλλά και στα μέλη του ΣΟΝΦ που συμβάλλουν στην οργάνωση των τουρνουά και την ενημέρωση γύρω απ’ αυτά.

Στο παραπάνω πλαίσιο, έχουν, επίσης, ξεκινήσει απόπειρες να συνεχιστούν διαδικτυακά και τα μαθήματα των τμημάτων, έπειτα από συνεννόηση των προπονητών και των σκακιστών που τα απαρτίζουν. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να αποτελούν αυτά τα μαθήματα μια αρκετά ικανοποιητική προσέγγιση των δια ζώσης μαθημάτων, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της εξέλιξης των αθλητών και η καθοδήγηση της όποιας ενασχόλησης τους με το σκάκι, αυτή την περίοδο, από τους προπονητές τους.

Τέλος, ο ΣΟΝΦ διοργανώνει διαδικτυακά τουρνουά και για τους μεγαλύτερους φίλους του σκακιού. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα 7 πρώτα τουρνουά rapid και  τα 6 πρώτα blitz για τους αθλητές που συγκροτούν τις ομάδες του ΣΟΝΦ και του ΠΟΣΠ στα διασυλλογικά πρωταθλήματα, αλλά και σκακιστές που έχουν προσκληθεί σε αυτά. Την τελευταία εβδομάδα, δόθηκε ένα σταθερό πρόγραμμα και σε αυτά τα τουρνουά, τα οποία πραγματοποιούνται πλέον κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο στις 8μμ, με εναλλαγή rapid και blitz. Όπως ισχύει και για τα νεανικά, η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν με μοναδικό αντίτιμο την όρεξη και λίγο από το χρόνο σας.

ΕπιΜένουμε, λοιπόν, σκακιστικά  με ιδέες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και με άλλες που θα έρθουν σε δεύτερο χρόνο. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να λάβουν χώρα κι αυτές online, αλλά στο κατάμεστο εντευκτήριο του συλλόγου μας. Μέχρι τότε, παίξτε μαζί μας με άσπρα ή μαύρα. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε πόσα μπορούν να συμβούν σε 64 τετράγωνα!

Καλές γιορτές σε όλους!

Για τον ΣΟΝΦ

Αθηνά Τσουκαράκη