Ο ΣΟΝΦ μπροστά στη νέα αγωνιστική περίοδο

Η περίοδος που περάσαμε, και συνεχίζουμε να περνάμε με την πανδημία του Covid-19, ήταν  πρωτόγνωρη και παραμένει δύσκολη σε όλα τα επίπεδα.

Καταβάλαμε σοβαρή προσπάθεια ώστε να βγούμε από την δοκιμασία των περιοριστικών μέτρων υγιείς και δυνατοί.  Με τη συνδρομή και τη στήριξη μελών, αθλητών και γονιών τα καταφέραμε.

Η “καραντίνα” μας δυσκόλεψε αλλά δε μας ακινητοποίησε

Ο ΣΟΝΦ με μεγάλη ευθύνη από την πρώτη στιγμή κινήθηκε γρήγορα και προσαρμόστηκε στις σύνθετες συνθήκες που διαμορφώθηκαν:

  • Ανέστειλε τουρνουά και τμήματα εκμάθησης πριν ακόμη παρθούν περιοριστικά μέτρα από την πολιτεία
  • Σε συνεργασία με το Δήμο πραγματοποιήθηκε απολύμανση της αίθουσας
  • Αξιοποίησε εκτεταμένα το διαδίκτυο και οργάνωσε online προπονήσεις για τα αγωνιστικά τμήματα
  • Διοργάνωσε 99 διαδικτυακά παιδικά τουρνουά και 31 ενηλίκων μέσω της πλατφόρμας Lichess (σύνολο 130 τουρνουά στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων!)
  • Δεν είναι επίσης μικρό επίτευγμα ότι σε τέτοιες συνθήκες ανέδειξε μία ακόμη νέα διαιτητή που απέκτησε με επιτυχία και τη νόρμα κληρώσεων.

Παράλληλα λειτούργησε το ΔΣ μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες, ενώ κράτησε επικοινωνία και στάθηκε κοντά σε αθλητές και μέλη του ΣΟΝΦ που βρίσκονται στο εξωτερικό για σπουδές ή εργασία.

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων πραγματοποίησε συναντήσεις των αγωνιστικών τμημάτων για οδηγίες αλλά και αποκατάσταση της επαφής πριν το καλοκαίρι, που τόσο πολύ την επιζητούσαμε όλοι.

Ο ΣΟΝΦ πολύ γρήγορα ολοκλήρωσε πλήρως τις διαδικασίες εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, πραγματοποίησε παρεμβάσεις προς την ΕΣΟ για θέματα που απασχολούσαν όλα τα σωματεία όπως η κάρτα υγείας, το μητρώο σωματείων κα,  ενώ καυτηρίασε  αρνητικές αποφάσεις του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας δημοσιοποιώντας ανοικτή επιστολή στα σωματεία, τους αθλητές και τους φίλους του σκακιού.

Οι πρώτες αγωνιστικές δραστηριότητες

Μετράμε ήδη τις πρώτες αγωνιστικές δραστηριότητες. Οι αθλητές μας Σάββας Χρηστίδης και Νικόλας Δεληγιάννης αγωνίστηκαν στο 13ο Διεθνές Τουρνουά Παλαιοχώρας (18-25 Ιουλίου) ενώ ο Νικόλας Δεληγιάννης συμμετείχε και στο 43ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που έγινε στα Τρίκαλα από 17-23 Αυγούστου συγκεντρώνοντας 5 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Παράλληλα 5 νεαροί σκακιστές και σκακίστριες του ΣΟΝΦ ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα που θα πραγματοποιηθούν από 28 Αυγούστου – 3 Σεπτέμβρη στο Περιστέρι.

Σε ομαδικό επίπεδο η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής έχει ανακοινώσει την διενέργεια του πρώτου γύρου του ομαδικού Κυπέλλου στις 6 Σεπτέμβρη ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με το ομαδικό πρωτάθλημα Β Εθνικής κατηγορίας όπου εκκρεμεί ο τελευταίος γύρος.

Μπροστά στη νέα χρονιά πρώτο μας μέλημα η υγεία

Ταυτόχρονα με τις πρώτες αγωνιστικές δραστηριότητες μας απασχολεί το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Πρώτο μας μέλημα η λήψη κάθε δυνατού μέτρου, στο μέτρο που μας αναλογεί, για την υγεία και ασφαλή επάνοδο στην λειτουργία του συλλόγου. Μια σειρά μέτρα, όπως επάρκεια αντισηπτικών, τακτικοί καθαρισμοί, ενημερωτικό υλικό είχαν εφαρμοστεί ήδη στο εντευκτήριο του ΣΟΝΦ από την περίοδο της εποχικής γρίππης.

Επιπρόσθετα, την περίοδο αυτή ο ΣΟΝΦ

  • απέστειλε επιστολή στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία επισημαίνοντας θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγιεινή στα Νεανικά Πρωταθλήματα και τους Μαθητικούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα
  • έχει ενημερώσει αθλητές και γονείς για το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΕΣΟ και το εφαρμόζει με μεγάλη προσοχή.
  • ετοίμασε  μάσκες με το λογότυπο του ΣΟΝΦ για τους αθλητές του
  • προχώρησε σε αναδιάταξη της αίθουσας μειώνοντας κατά 50% τις σκακιέρες που είναι ανεπτυγμένες, από 22 σε 11, δηλαδή λιγότερες και από τον αριθμό που θα προβλέπει το πρωτόκολλο της ΕΣΟ (1 σκακιέρα ανά 6 m2) ενώ μελετά και άλλες βελτιώσεις.
  • Διατηρεί επικοινωνία με το Δήμο για κάθε σχετικό θέμα.

Η πλήρης δραστηριότητα του ΣΟΝΦ παραδοσιακά ξεκινά τον Οκτώβρη, με την έναρξη και των τμημάτων εκμάθησης σκακιού.

Το ΔΣ του ΣΟΝΦ παρακολουθεί και σταθμίζει την κατάσταση σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και υποδείξεις των ειδικών. Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των τμημάτων θα μελετήσει προσεκτικά τον τρόπο και τον χρόνο έναρξης των τμημάτων.

Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στο Σεπτέμβρη.